KUAH ROJAK BUAH
4 SUDU BESAR GULA HALUS
11/4 CAWAN KICAP MANIS
1 ½ KACANG TANAH KISAR
GARAM SECUKUP RASA
12 BIJI CILI PADI
11/4 NISAN
3 SUDU BESAR BIJAN PANGGANG
BELACAN 1 SUDU BESAR ( wani letak agak-agak je tak sukat pun )
CARA – CARA
TUMBUK CILI API DAN GARAM SEHINGGA LUMAT LEPAS TU MASUKKAN BELACAN
TUMBUK LAGI HINGGA LUMAT DAN MASUKKAN NISAN TUMBUK LAGI HINGGA LUMAT.
MASUKKAN BAHAN YANG TELAH DITUMBUK LUMAT KE DALAM BEKAS LAIN DAN
CAMPURKAN GULA HALUS, KICAP MANIS, KACANG TANAH KISAR DAN BIJAN
PANGGANG.
GAUL RATA DAN BOLEH LA DIHIDANGKAN.
NOTA:
- KALAU IKUT CARA WANI .. WANI TUMBUK JE NISAN TU SEBAB ,MALAS
NAK KIKIS.. LAMBAT SO NAK CEPAT TUMBUK JE DALAM LESUNG TERUS …
- KUAH ROJAK YANG WANI HASILKAN NI MEMANG PEKAT ..SEBAB WANI SUKA ^^
- MANA -MANA BAHAN TU BOLEHLA ADJUST MENGIKUT KESESUAIAN YA ..
KUAH ROJAK BUAH
4 SUDU BESAR GULA HALUS
11/4 CAWAN KICAP MANIS
1 ½ KACANG TANAH KISAR
GARAM SECUKUP RASA
12 BIJI CILI PADI
11/4 NISAN
3 SUDU BESAR BIJAN PANGGANG
BELACAN 1 SUDU BESAR ( wani letak agak-agak je tak sukat pun )
CARA – CARA
TUMBUK CILI API DAN GARAM SEHINGGA LUMAT LEPAS TU MASUKKAN BELACAN TUMBUK LAGI HINGGA LUMAT DAN MASUKKAN NISAN TUMBUK LAGI HINGGA LUMAT.
MASUKKAN BAHAN YANG TELAH DITUMBUK LUMAT KE DALAM BEKAS LAIN DAN CAMPURKAN GULA HALUS, KICAP MANIS, KACANG TANAH KISAR DAN BIJAN PANGGANG.
GAUL RATA DAN BOLEH LA DIHIDANGKAN.
NOTA:
- KALAU IKUT CARA WANI .. WANI TUMBUK JE NISAN TU SEBAB ,MALAS NAK KIKIS.. LAMBAT SO NAK CEPAT TUMBUK JE DALAM LESUNG TERUS …
- KUAH ROJAK YANG WANI HASILKAN NI MEMANG PEKAT ..SEBAB WANI SUKA ^^
- MANA -MANA BAHAN TU BOLEHLA ADJUST MENGIKUT KESESUAIAN YA ..
4 SUDU BESAR GULA HALUS
11/4 CAWAN KICAP MANIS
1 ½ KACANG TANAH KISAR
GARAM SECUKUP RASA
12 BIJI CILI PADI
11/4 NISAN
3 SUDU BESAR BIJAN PANGGANG
BELACAN 1 SUDU BESAR ( wani letak agak-agak je tak sukat pun )
CARA – CARA
TUMBUK CILI API DAN GARAM SEHINGGA LUMAT LEPAS TU MASUKKAN BELACAN TUMBUK LAGI HINGGA LUMAT DAN MASUKKAN NISAN TUMBUK LAGI HINGGA LUMAT.
MASUKKAN BAHAN YANG TELAH DITUMBUK LUMAT KE DALAM BEKAS LAIN DAN CAMPURKAN GULA HALUS, KICAP MANIS, KACANG TANAH KISAR DAN BIJAN PANGGANG.
GAUL RATA DAN BOLEH LA DIHIDANGKAN.
NOTA:
- KALAU IKUT CARA WANI .. WANI TUMBUK JE NISAN TU SEBAB ,MALAS NAK KIKIS.. LAMBAT SO NAK CEPAT TUMBUK JE DALAM LESUNG TERUS …
- KUAH ROJAK YANG WANI HASILKAN NI MEMANG PEKAT ..SEBAB WANI SUKA ^^
- MANA -MANA BAHAN TU BOLEHLA ADJUST MENGIKUT KESESUAIAN YA ..
No comments:
Post a Comment